Ten Kate is gestart met de bouw van hun eigen Yamaha GYTR Pro Shop.

In het pand aan de Grift zal een nieuwe afdeling met eigen ingang worden gebouwd, die compleet in het teken zal staan van het bouwen en tunen van Yamaha racemotoren, het leveren van raceonderdelen en het delen van specialistische kennis aan teams en rijders over de hele wereld. De officiële opening van de volgende mijlpaal in de rijke Ten Kate geschiedenis zal in de tweede helft van 2021 plaatsvinden.

 

Ten Kate Racing Products

De racegeschiedenis van Ten Kate Racing gaat ver terug. Via Ten Kate Motoren ontstond er in de jaren 90 een raceteam dat via Nederland uiteindelijk de wereld veroverde met maar liefst tien wereldtitels in het WorldSBK kampioenschap. Door de successen van het raceteam kwamen er steeds meer vragen van teams en rijders of Ten Kate ook voor hen de blokken kon bouwen en tunen. Vanuit deze vraag is Ten Kate Racing Products ontstaan. Deze waardevolletoevoeging aan de Ten Kate Experience in Nieuwleusen houdt zich bezig met race activiteiten van rijders tijdens circuitdagen tot teams in het wereldkampioenschap. Ten Kate Racing Products zorgt voor levering en het opbouwen van de motoren tot kennisdeling en support op het circuit.

 

De overstap naar Yamaha

Toen Ten Kate Racing in 2019 de overstap maakte naar Yamaha, zag het Japanse merk ook kansen om Ten Kate Racing Products als specialistische racedealer neer te zetten. Met de jarenlange ervaring van Ten Kate in combinatie met de vele mogelijkheden onder één dak in Nieuwleusen, zoals een eigen vermogens-test cel-, veringstestbank, raceafdeling en cursusruimte, is Ten Kate de perfecte locatie voor Yamaha Racing om een GYTR Pro Shop neer te zetten. Het doel van Yamaha met de GYTR Pro Shop is dat alles op gebied van de Yamaha racemotoren, de zogeheten R-modellen, en de bijbehorende raceonderdelen onder één specialistisch dak verkrijgbaar is.

 

De eerste paal geslagen

Afgelopen week is er door Mario Janssen, country manager van Yamaha Motor Europe, Branch Benelux, samen met Gerrit ten Kate, Ronald ten Kate en Rutger Belt, manager van Ten Kate Racing Products, de eerste paal geslagen voor de bouw van de Ten Kate Yamaha GYTR Pro Shop. Deze bijzondere race-afdeling zal gebouwd worden in Nieuwleusen onder het dak van Ten Kate Motoren, maar wel met een eigen ingang en complete Yamaha Racing look en feel. Alles zal bij de Ten Kate Yamaha GYTR Pro Shop in het teken staan van racen. Er zal een unieke racebeleving gecreëerd worden, waarin complete raceprojecten gedraaid kunnen worden en een het een kenniscentrum gaat worden voor teams over de hele wereld.

 

 

De verwachting is dat de officiële opening van de Ten Kate Yamaha GYTR Pro Shop in de tweede helft van het seizoen 2021 kan plaatsvinden.

Gerrit ten Kate; “We zijn erg trots en verheugd dat we na een intensieve voorbereiding een begin hebben gemaakt aan de realisatie van de Ten Kate Yamaha GYTR Pro Shop. Het is wat ons betreft een kroon op onze uitstekende samenwerking met Yamaha. Yamaha heeft een heel duidelijke visie als het gaat om verkoop, service en ondersteuning van race-motoren en race-onderdelen. De faciliteiten van de Ten Kate raceafdeling samen met de kennis en ervaring van onze mensen passen prima in dit plaatje. Het is fantastisch dat we onze klanten straks dankzij de GYTR Pro Shop in een unieke Yamaha racewereld mogen verwelkomen. Onze speciale dank gaat uit naar Yamaha Nederland en Yamaha Europe. Daarbij wil ik Mario Janssen in het bijzonder bedanken voor zijn inspanningen en het in ons gestelde vertrouwen. De komende maanden gaan we hard aan het werk en we kunnen niet wachten om het volgende persbericht van de officiële opening te verspreiden!”

 

Mario Janssen (Country Manager Yamaha Motor Europe, Branch Benelux: “Genuine Yamaha Technology Racing (GYTR) is exclusief gericht op maximale (race-) performance van Yamaha motoren. We zijn dan ook erg blij met Ten Kate  Motoren als officiële GYTR Pro Shop van Yamaha, waarvan er nu twee in Europa zijn. Met de race geschiedenis en ervaring van Ten Kate Motoren hebben we de ideale partner gevonden om onze GYTR filosofie verder uit te breiden. Nu de eerste paal is gezet van de nieuwe Yamaha GYTR Pro Shop van Ten Kate Motoren kunnen we niet wachten om motorsportliefhebbers te verwelkomen. Ik weet zeker dat de nieuwe Shop straks bij iedere motorrijder met race-DNA het hart sneller laat kloppen!”