Yamaha R7 Cup toegevoegd aan Yamaha Racing bLU cRU Benelux programma

Met de komst van de Yamaha R7 Cup wordt het Yamaha Racing bLU cRU Benelux programma verder uitgebreid. Met keuze uit de Yamaha R125, R3 of R7 en intensieve begeleiding door een ervaren en toegewijde crew biedt Yamaha voor iedere rijder de best passende mogelijkheid om kennis te maken met of door te stromen in de wereld van de wegrace!

Motorsport zit in het DNA van Yamaha. Niet alleen op WK-niveau of voor de zwaarste klassen maar ook voor de jonge of minder ervaren rijder. Yamaha weet hoe belangrijk het is dat iedere coureur op zijn of haar eigen niveau begeleid wordt en de beste keuzes maakt in de vervolgstappen naar een internationale carrière of een zwaardere klasse. Zowel op het asfalt als off-road is Yamaha met haar bLU cRU concept actief om aan iedere motorsporter die keuze te bieden. Voor de instap in de wegrace is er de Yamaha YZF-R125, waarmee coureurs vanaf 12 jaar de strijd met elkaar aan kunnen gaan op kleine circuits in de Yamaha R125 Cup. Aansluitend kan de overstap worden gemaakt naar de Yamaha YZF-R3, waarmee in de R3 Cup de eerste meters op de grote circuits worden gemaakt. Vanaf 2023 bestaat de mogelijkheid om verder door te ontwikkelen met de Yamaha YZF-R7 in de nieuwe R7 Cup.

Kando Weeks

Met zijn lage gewicht, soepel motorkarakter en superieure wendbaarheid is de Yamaha R7 uitermate geschikt om zowel ervaren coureurs uit lichtere klassen als trackday-rijders op een vertrouwde manier kennis te laten maken met de competitie op de grote circuits. Uniek aan Yamaha Racing bLU cRU Benelux is dat alle rijders binnen het gehele programma kunnen rekenen op intensieve begeleiding van een gedreven crew. Klasse-coördinator Bob Withag en rijderscoach Leon Bovee hebben beide een indrukwekkend CV met onder andere een succesvolle loopbaan als coureur en jarenlange ervaring als klasse-coördinator, trainer en rijderscoach in diverse wegraceklassen. In de R125 Cup kunnen coureurs daarnaast rekenen op ondersteuning van Koen Ligtenberg, voormalig deelnemer in die klasse. Yamaha biedt met het bLU cRU Benelux programma op deze manier een uniek concept aan waarin coureurs zich jarenlang kunnen ontwikkelen in een vertrouwde omgeving met optimale begeleiding op de motor die het beste bij de rijder past.

De Yamaha R125 Cup: een uiterst succesvolle opstapklasse

De Yamaha R125 Cup is de start van een gedegen jeugdopleiding. De populaire opstapklasse werd in 2012 in het leven werd geroepen en bereidt coureurs vanaf 12 jaar optimaal voor op een vervolgklasse zoals de Yamaha R3 Cup. Gereden wordt met de 2021 Yamaha YZF-R125 die zich uitstekend thuis voelt op de korte circuits waar de Cup in actie komt. De klasse is niet alleen een ideale opstap voor onervaren rijders, maar ook een prima doorstroming voor coureurs die ervaring hebben opgedaan met minibikes of kleinere motoren. De Yamaha YZF-R125 wordt tegen een zeer scherpe prijs aangeboden met tegen een geringe meerprijs een R125 Cup wegracekit.

Yamaha R3 Cup: doorstroom voor jonge wegracetalenten

De Yamaha R3 Cup gaat in 2023 haar vijfde seizoen in en heeft als doel het verder door ontwikkelen van jonge wegracetalenten en ze kennis laten maken met de grote circuits. Voor coureurs uit de R125 Cup is het een ideale vervolgstap, waarbij er mogelijkheden zijn om vooraf kennis te maken met de R3 op de voor hun bekende kleine circuits. Zo wordt een soepele overgang gewaarborgd. Ook in deze Cup gaan de coureurs met een identiek racepakket de strijd met elkaar aan. Het Yamaha R3 Cup pakket 2023 bestaat uit een volledig raceklaar opgebouwde Yamaha YZF-R3 Cup versie, een race-outfit en een uitgebreid Yamaha Racing Paddock Blue kledingpakket.

Yamaha R7 Cup: betaalbaar raceplezier

Met de komst van de R7 Cup wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het bLU cRU Racing Benelux programma. Betaalbaarheid, plezier en snelheid kenmerken de Cup. Met de speciaal voor de R7 ontworpen GYTR wegracekit staat er een toegankelijke sportmotor klaar voor de trackday-rijder die klaar is voor de competitie of de jonge coureur die door wil stromen vanuit de R3 Cup. Er is altijd één gemeenschappelijke deler: het plezier in het rijden. Het doel van de vele R7 Cups wereldwijd is dan ook dat de coureurs zich onderdeel voelen van een grote Yamaha bLU cRU familie, ongeacht leeftijd of achtergrond. Gereden wordt op verschillende circuits in Nederland en België, tijdens 1- of 2 daagse evenementen, passend in het concept om betaalbaarheid van de Cup-klassen te garanderen.

Europese R-series SuperFinale

De competitie wordt zeker niet vergeten en zal er ook zeker zijn om een plaats bij de Europese Yamaha R-series SuperFinale te veroveren. Voor de beste rijders uit de R3 Cup en de R7 Cup is het seizoen na de laatste wedstrijd nog niet voorbij: zij mogen de strijd met de beste rijders van de Cups uit andere landen aangaan in de bLU cRU Racing SuperFinale, die wordt verreden binnen het programma van de World Superbike.

De Yamaha R7 Cup